Insturen
Laatste nieuws
Statistieken
Aantal kapellen
Drenthe
Flevoland
Friesland
Gelderland
Groningen
Limburg
Noord-Brabant
Noord-Holland
Overijssel
Utrecht
Zeeland
Zuid-Holland

Nieuws

**SPONSOREN EN ADVERTEERDERS 2022**

Beste dweilorkesten.

De Stichting Dweilorkesten.info kan weer een jaar vooruit. Mede dankzij de financiële steun van bedrijven, festivals en dweilorkesten kunnen wij de stichting weer in de lucht houden. Wederom is ook dit jaar onze hoofdsponsor Atelier Pfeiffer uit Rijswijk. Namens onze stichting willen wij weer iedereen hartelijk bedanken en veel plezier en succes dit jaar!

Michel en John
Dweilorkesten.infoDamstampers gaan stoppen

“Het is tijd, de hoogste tijd”. Dat is wat André Hazes zong aan het eind van zijn optredens.
Dit geldt nu ook voor de Damstampers.
Met pijn in ons hart hebben we moeten besluiten dat het tijd is, de hoogste tijd, om te stoppen.
De Damstampers zijn bijna 20 jaar geleden opgericht en hebben heel veel leuke dingen mee mogen maken. Leuke optredens voor bekende Nederlanders, tijdens sportevenementen, een feestje hier en daar, een festival, rondtrekken door Amsterdam en met Sinterklaas: een kleine greep uit onze activiteiten. Ons motto was altijd “Het is geen feest, als de Damstampers niet zijn geweest”, en dat was ook gedurende vele jaren een begrip. Onze eigen Damstampers in Rosso waar we elke 5 jaar ons jubileum vierden was altijd een groot feest. Ook ons Halloween Dweilfestival in 2017 was een uniek feest wat ongekend was en goed in de smaak viel.
Terugkijkend op de trainingsweekenden waarbij muziek centraal stond, maar ook ruimte was voor een grap, groepsbindingsactiviteiten, lekker eten en een drankje, zien we alleen maar blijvende mooie herinneringen.
Bij andere orkesten stonden we bekend als “het dweilorkest met de caravan”, waar we 2 jaar geleden zelfs een tapinstallatie in hebben gebouwd (maar nog nooit hebben kunnen gebruiken, zonde!).
Al jaren hebben we te kampen met een terugloop van muzikanten/leden. Bij vele dweilorkesten geen onbekend fenomeen, want we hebben hier bijna allemaal mee te maken. Hier en daar kwam er iemand bij en ging er weer iemand weg. Corona heeft dit vervolgens allemaal in een sneltreinvaart gebracht. Dat betekent dat we nu zover waren dat we sporadisch konden repeteren en er onvoldoende bezetting was om optredens te kunnen verzorgen, en daar doe je het toch allemaal voor.
Dan blijft er maar één mogelijke beslissing over, hoe jammer dat ook is.
Bedankt allemaal, (oud)leden, opdrachtgevers, andere orkesten en bezoekers, voor deze gezellige tijd.


Dweilorkest De Jouster Skomkoppen gaan in samenwerking met de horeca van Joure

Dweilorkest Jouster Skomkoppen gaan in samenwerking met de horeca van Joure en mede mogelijk gemaakt door de Winkeliersvereniging Joure het dweilfestival “Heech fan de Toer” organiseren op 2 juli 2022.

Acht dweilorkesten spelen op verschillende plaatsen in de Midstraat in Joure en zullen het winkelend publiek en het publiek op de terrassen vermaken met gezellige dweilmuziek. Het programma, speellocaties en speeltijden volgen te zijner tijd.

Dweilorkesten uit Friesland en omstreken kunnen zich nu aanmelden via de site!
www.skomkoppen.nlAdverteerders gezocht op Dweilorkesten.info

Beste Dweilorkesten,
Het jaar 2021 ging wederom niet zoals vooraf was gehoopt bij iedereen door de Corona pandemie. De meeste dweilorkesten onder ons hebben bijna door de Corona geen optredens gelopen. Op Instagram en Facebook gebeurde er weinig en toch hebben wij geprobeerd om zoveel mogelijk als kan jullie proberen te promoten.
Het seizoen is ook voor ons als stichting Dweilorkesten.info weer voorbij, zou iedereen kunnen kijken of de link nog van jullie dweilorkest actueel is op www.dweilorkesten.info ? Zo niet dan is een mailtje aan ons voldoende en gaan wij zorgen dat alles weer klopt. Ook als er een email adres aangepast moet worden horen wij dat graag?
Dan natuurlijk weer de jaarlijkse terug kerende vraag,….. willen jullie als dweilorkest bij ons adverteren? Voor 25 euro komt jullie logo een jaar lang te staan op onze website en zullen wij alle adverteerders en De vrienden van,… presenteren op 1 april as. We weten dat wij misschien wel het onmogelijke vragen in deze tijden maar willen deze stichting graag behouden voor de toekomst en de kosten waar onze site is onder gebracht wel gewoon blijven betalen.
Wij horen graag van jullie...?
Michel en John
Info@dweilorkesten.info


De Contactpuntjes uit Breda stoppen

De koek is op!

Na 40 jaar lief en leed met elkaar te hebben gedeeld, hebben De Contactpuntjes uit Breda besloten te stoppen met muziek maken. We kunnen terugkijken op 40 jaar heel veel plezier en muzikaliteit. De actie/interactie met het publiek zorgde er voor dat we het maximale uit onze muziek hebben kunnen halen. We willen dan ook iedereen hartelijk danken voor alle support die we in onze clubhistorie hebben mogen ontvangen. Wat De Contactpuntjes nog rest is een bandweekend, waarna de diverse wegen zullen scheiden.

Het ga jullie goed!


Dweilorkest de Feintsjes uit Leeuwarden

Dweilorkest de Feintsjes uit Leeuwarden is ten einde raad. Waar normaal 38 optredens worden gegeven per jaar, zijn de instrumenten nu bijna een jaar niet uit de koffers geweest. Niet alleen missen de Feintsjes het muziekmaken, ze missen vooral hun fans en publiek! Ook bij de Feintsjes moet 'de schoorsteen blijven roken' en daarom hebben zij besloten een OnlyFeintsjes account aan te maken. Zo kan iedereen die deze muzikale knappe mannen mist hen zien als nooit tevoren! Zo hopen de Feintsjes het begrotingstekort op te vullen in deze lastige tijden. 

 

Natuurlijk hopen de mannen snel weer op te mogen treden. Zeker nu ze 15 jaar bestaan! Dit jubileum willen ze niet stilletjes voorbij laten gaan. 

 Insturen